Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/23/2016

Tossa de Mar

Bona tarda!

Avui us parlarem d'un altre municipi emblemàtic de la nostra Costa Brava, TOSSA DE MAR. El poble, limita amb Lloret de Mar i Sant Feliu de Guíxols, i està ubicat a la comarca de La Selva.

Sempre ha estat un poble pescador, a més de ser un dels punts turístics més visitats durant tot l'any. Actualment compta amb uns 5.700 habitants, que s'incrementen notablement durant l'alta temporada a l'estiu.

Tossa de Mar i la seva costa
Tossa de Mar (Font: Gordito1869)
Per començar, parlarem sobre els elements històrics que té la sort de tenir el municipi, com són el Dolmen Pedra Sobre Altra i el Dolmen Garcia.

També compta amb un recinte enmurallat a sobre d'un turó anomenat la Vila Vella, que es tracta del refugi on vivien els medievals per protegir-se dels pirates que amenaçaven la zona. És la única fortificació d'aquestes característiques que es conserva a Catalunya.

A l'interior de la muralla, està situat el Museu Municipal de Tossa, on podem trobar nombroses proves d'èpoques passades, i el Museu d'art contemporani, amb importants obres d'art, entre les quals n'hi ha moltes d'artistes catalans.

En aquest nucli, trobem també el magestuós Castell de Tossa, declarat Monument Històric Artístic Nacional. Se'n conserva gairebé la seva totalitat, i és d'estil gòtic.

Vila Vella i Muralla
Vila Vella i muralla (Font: Maria Rosa Ferre)
D'altra banda, hi ha la Vila Nova, que va ser el nucli de població que es va formar quan la gent va sortir de la muralla. Aquí trobem l'església parroquial i la Casa de la Cultura.

Moltes de les edificacions de Tossa són admirades pels turistes i es consideren monuments de la vila.

Pel que fa a la platja gran, es tracta de sorra gruixuda i d'aigua profunda. Aquesta forma una badia i compta amb tot tipus de serveis. És una de les més conegudes i visitades durant l'estiu i, la revista National Geographic la va considerar de les millors del món. Compta amb un passeig marítim que la conecta amb el poble.

Platja gran de Tossa de Mar
Platja Gran de Tossa de Mar (Font: Gordito1869)
Torre i vistes a la platja, Tossa de Mar (Font: Josemanuel)
A més, hi ha un gran nombre de cales que formen part de la localitat, com per exemple la Cala Salionç, la Cala Futadera, la Cala Giverola, entre d'altres a les quals s'hi pot accedir fàcilment i s'ocupen de gran quantitat de gent durant les vacances.

Com a curiositat, no podem acabar aquest post sense esmentar que, el conegut model i actor Andrés Velencoso procedeix de Tossa.

Si voleu visitar aquest poble encantador podeu gaudir de tots els seus serveis d'allotjament, que no són pocs, com campings i hotels. No espereu a descobrir Tossa de Mar!

Fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada