Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/17/2016

Castellar de N'Hug

Bona tarda a tots!

Ja queda menys pel cap de setmana! Avui us portem cap a CASTELLA DE N'HUG, de 159 habitants, situat a la província de Barcelona (comarca del Berguedà). Es troba situat en un entorn totalment privilegiat per la seva riquesa natural, als peus del Parc Natural El Cadí Moixeró, que compta amb nombroses rutes senderistes.

Castellar de N'Hug
Castellar de N'Hug (Font: Enfo)
En aquest poble és on neix el riu Llobregat, formant les seves conegudes Fonts del Llobregat, a les quals s'hi pot accedir caminant o amb cotxe (ja que compta amb un parking). Des d'un mirador, es poden observar a la primavera les seves maravelloses cascades causades pel desglaç de la muntanya.

Fonts del Llobregat
Les Fonts del Llobregat (Font: Till F. Teenck)
 El principal punt d'interès al nucli del poble és l'església de Santa Maria, situada al centre i construïda durant el segle X amb un estil neoclàssic. L'edificació encara conserva elements de l'època romànica i, compta amb un campanar de planta quadrada amb quatre plantes.

També destaquem l'Antiga fàbrica de Ciment Asland, declarada Bé d'Interés Cultural i Patrimoni Històric d'Espanya. Va ser la primera fàbrica situada a la capcelera del Llobregat, amb l'objectiu de produïr ciment a partir dels recursos naturals de la zona. Actualment, una part de l'edifici ha estat restaurada i és el Museu del Ciment Asland.

Antiga Fabrica Ciment Asland
Antiga Fàbrica de Ciment Asland (Font: Jordiferrer)
En aquesta localitat és característic el seu Concurs de Gossos Pastors, que se celebra cada any l'últim diumenge d'agost, on es reuneix un gran nombre de gossos pastors d'Espanya i Europa. L'objectiu del certàmen és preservar la professió del pastor, que avui en dia es troba en declivi. Els gossos i els seus amos demostren les seves habilitats realitzant un espectacle admirat pel públic.

Al centre de la vila, a la plaça, trobem diverses botigues de suvenirs i artesania, restaurants i hostals.

No es pot donar per acabat el post sense esmentar un dels motius pel qual Castellar de N'hug és conegut: els seus croissants gegants. Els habitants del poble expliquen que fa uns 30 anys, una fleca va exposar un croissant d'un kilogram, i va ser una gran atracció per als turistes. A partir d'aquí, la resta d'establiments van començar a vendre el mateix producte.

Fins demà amb una nova entrada! Que acabi d'anar bé el dia.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada