Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/14/2016

Gironella

Bona tarda a tots!

Una setmana més som aquí i avui us parlarem d'un poble molt interessant, GIRONELLA.
Gironella és un poble de 4.987 habitants situat a la comarca del Berguedà.

El patró de Gironella és Sant Roc i la co-patrona Santa Eulàlia.

Gironella (Font: Quimpuig12)
A Gironella hi podem trobar un antic castell medieval proclamat Bé Cultural d'Interès Nacional, així com el Pont Vell, un pont emblemàtic, també d'origen medieval, situat sobre el riu Llobregat que serveix per arribar al centre antic de la vila des del costat dret del riu. A més, un lloc interessat per visitar que podeu trobar a aquesta localitat són les colònies tèxtils de Viladomiu Vell i Viladomiu Nou.

Gironella des del riu (Font: Pitxiquin)
Gironella ha sigut terra de músics, trobadors, poetes, compositors i escriptors. Dels quals podriem destacar Josep Font i Parera, Josep Maria Sala-Valldaura i Lluis M. Samells Panadés.

En aquest poble trobem diferents festes durant l'any on es resalten algunes tradicions catalanes. Fan cantada de Caramelles, elegeixen un hereu i una pubilla, l'arribada de la flama del Canigó i, obres teatrals l'11 de setembre les quals commemoren els fets del 1714, entre d'altres.

La localitat té diferents lloc on podem dormir i menjar de qualitat a baix cost. Alguns dels suggeriments que us fem són: Bar Cap de Pla, Bar la Plaça, Can Closa i Hotel l'Oreneta.

Castell de Gironella (Font: Pitxiquin)
Esperem que molt aviat visiteu Gironella.
Fins aviat!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada