Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/29/2016

Sant Jaume de Frontanyà

Bona tarda!

Avui us parlarem del poble amb menys habitants de Catalunya: SANT JAUME DE FRONTANYÀ. Amb tan sols 26 habitants, i dos carrers principals, és un poble encantador. L'ubiquem a la província de Barcelona, concretament a la comarca del Berguedà.

Sant Jaume de Frontanya vista aeria
Sant Jaume de Frontanyà vista aèria (Font: Marcsole)
El poble està envoltat d'un entorn totalment verd format per diversos horts, que el dota d'un gran encant natural. Les cases estan situades rodejant la seva església, la de Sant Jaume, que és l'única a tot Catalunya que té un cimbori de dotze costats. És declarada Bé d'Interés Cultural. 

Al costat de l'església trobem la Font de la Mola, feta amb una mola de molí.

Esglesia de Sant Jaume
Església de Sant Jaume (Font: Chixoy)
També és un punt d'interés la seva ermita de Sant Esteve de Tubau, del segle X i estil prerromànic, que es conserva relativament bé.

A pocs quilòmetres, hi ha el Santuari dels Oms, del segle XVIII. Just al costat, s'hi va construïr una casa de pagès que funciona com a casa de colònies.
El Santuari, compta amb un campanar amb teulada i, al seu interior trobem pintures de l'època. En aquesta ubicació, se celebra el dilluns de Pasqua.

Santuari Mare de Deu Oms
Santuari de la Mare de Déu dels Oms (Font: Herodotptlomeu)
La base de la seva economía és el turisme, ja que molts curiosos s'aproven a visitar els seus carrerons antics i empedrats. Tot i així, la remaderia i agricultura també són importants, evidentment, gràcies al seu entorn.

Tot i ser un poble molt petit, disposa de diversos equipaments per a activitats d'oci, com una biblioteca, un camp de futbol o parc infantil.

Per a dormir, hi ha propietaris amb cases de pagès, com s'ha esmentat abans, que funcionen com a cases de colònies.

Això és tot! Esperem que hàgueu passat un bon dimarts i, fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada