Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/24/2016

Àger

Bona tarda a tots!

Avui parlarem d'ÀGER. Un poble de 615 habitants de la província de Lleida que delimita amb la Noguera Pallaresa i la Noguera Ribagorçana. El poble es troba situat al bell mig d'una vall que duu el mateix nom.

La major part de la població de la vila es dedica a la pagesia.

El punt més alt de la vila, Sant Alís en el qual està a 1678 msnm, hi trobem les restes del conjunt de Sant Pere d'Àger, entre les quals hi ha un claustre dels segles XIV i XV i un castell. La construcció va ser erigida per Arnau Mir de Tost al segle XI, sobre les ruïnes d'un antic castell romà.

Campanar de Sant Pere d'Àger
(Font: Jordi Domènech)

A la població queda una part de la via romana datada del segle II dC, a més d'un sarcòfag on actualment es troba l'església de Sant Vicenç.

A les rodalies del poble trobem diferents ermites com la de Santa Elena i la de la Mare de Déu de Pedra.

La localitat va ser un punt important per els carlins durant les Guerres Carlines, a més de ser el poble de Joan Castells i Rossell, un cap important dels carlins.

Vall d'Àger
(Font: Angela Llop)

Caminant 6km des de la localitat, trobem un petit poble que es diu Fontdepou que té aproximadament 17 habitants. Una excursió encantadora de la qual no podem presidir si visitem el poble, amb una església dedicada a Sant Josep, una torra de vigilància i la Via Romana.

Corçà, Àger
(Font: Fotoarxiu.sarratetorres)

La Festa Major d'Àger se celebra el 15 d'agost, per la Mare de Déu d'agost. On, actualment encara es manté el tradicional cós de la Cordera. 
Tot i ser a l'agost la Festa Major, se celebren altres festes la resta de l'any, algunes com la Festa Major d'hivern (el 22 de gener), la Festa de les Dones (el 5 de febrer), la Fira Artesana d'Àger (el primer diumenge de desembre) o Sant Nicolau (el 6 de desembre).

Esperem que us hagi agradat el poble d'Àger!
Ens veiem molt aviat amb més pobles de Catalunya.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada