Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/09/2016

La Coma i la Pedra

Bona tarda!

Avui ens en anem cap al nord de Catalunya, a la comarca del Solsonès, concretament al poble de LA COMA I LA PEDRA.
(Font: Capolatell)
Aquest, és un municipi amb poca població, 270 habitants, però que s'incrementa durant les temporades altes gràcies al seu caràcter turístic. Està situat a una gran vall, dividit en tres entitats: La Coma, La Pedra i Port del Compte.

A la zona de La Coma és on podem trobar la major part dels serveis i comerços, a més del nucli antic, i és on viu la majoria de la població.

D'altra banda, La Pedra és molt poc poblada, només algunes famílies distribuïdes pel territori en masies, és a dir, no hi ha cap nucli urbà.

Pel que fa a Port del Comte, es tracta d'una urbanització construïda posteriorment, on resideix un gran nombre de persones i, sobretot durant la temporada d'esquí ja que, molt a prop està situada l'estació d'esquí Port del Comte-Estivella.

Cims dels Orriets, Port del Comte (Font: Isidre Blanc)
No pots visitat aquest municipi sense fer una parada a les Fonts del Cardener, que durant l'hivern es congelen i formen unes cascades glaçades precioses. Reben aquest nom pel riu que les dóna aigua, el Cardener, i es troben en un entorn totalment preparat per a passar el dia, amb zona de picnic i lavabos.

Fonts del Cardener (Font: Pixel)
Si t'interessa el senderisme i excursionisme, trobaràs un gran nombre d'ermites i miradors que t'encantaran, com són: la Torre de la Vila, l'esglèsia de Sant Serni de La Pedra, el mirador del Querol (situat a una altura de 2110 m.), entre d'altres.

El clima en general és bastant moderat, amb temperatures molt baixes a les zones més altes de la localitat, però mediterrani. Destaca per la seva gran riquesa natural, és un terreny ple d'arbres i animals.

Si parlem d'oci, què es pot fer a La Coma i la Pedra? Doncs, trobem una àmplia oferta d'activitats, sobretot esportives, com rutes en bicicleta, esquí i snowboard, parapent, escalada, etc.

Per acabar, volem recomenar el nostre indispensable de La Coma i la Pedra, que és l'estació d'esquí Port del Comte-Estivella. Ens agrada pel seu entorn i les seves 37 pistes es troben en condicions ideals per a tot tipus de d'esquiadors (des dels principiants fins als més professionals). A més, els forfets no són gaire cars, així que si voleu anar a esquiar ara que ja ha arribat el fred, no ho dubteu!

Estació d'esquí Port del Comte-Estivella (Font: Ensopegador-commonswiki)
Fins aquí l'entrada d'avui, no us perdeu la de demà.
Fins aviat.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada