Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

10/25/2016

Taüll

Bona tarda a tots!

Avui visitem TAÜLL, un encantador poble situat a la Vall de Boí (Alta Ribagorça).

Taüll té 266 habitants, actualment és el poble més habitat de la Vall, i està situat dins la vall del riu de Sant Martí.

Taüll (Font: Angela Llop)
Taüll viu bàsicament, a part de la tradició ramadera de la vila, del turisme, i no és estrany ja que compta amb dues esglèsies romàniques declarades Patrimoni Mundial de la Humanitat per la UNESCO, aquestes són:
Santa Maria de Taüll
- Sant Climent de Taüll (on podem trobar l’absis de Sant Climent de Taüll).

Taüll des de l'església de Sant Climent (Font: usuàri de Wikimedia Commons, Àlex)

A més, també compta amb les restes de l’esglèsia de Sant Martí de Taüll i l’ermita de Sant Quirc de Taüll.

Taüll té una gran quantitat de serveis perquè tot visitant s'hi senti còmode com supermercats, una empresa de guies de muntanya i, fins i tot, una discoteca. A més, no es pot visitar Taüll sense veure el Parc Nacional d’Aigüestortes.

Església de Sant Climent de Taüll (Font: Jorapa)
Cada any, el tercer cap de setmana de juliol es celebra la Festa Major, unes festes que podrien ser com les de qualsevol altre poble de muntanya amb la particularitat que en aquestes es fa la tradicional baixada de falles.

La baixada de falles consisteix en fer unes falles de pi i baixar-les cremant des de la muntanya pels joves del poble. Aquests formen un riu de foc que acaba a la plaça del poble on se celebra la festa al voltant d’una foguera.
Es un bonic espectacle de veure i una nit on tothom s’ho passa bé.

Esperem que aviat visiteu Taüll, tant pels seus espectaculars paisatges com per les tradicions tan antigues d’aquesta zona.


Que passeu tots un bon dia. Fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada