Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

10/24/2016

Regencós

Bona tarda,

Avui parlarem d'un poble molt petit però amb molt d'encant: REGENCÓS, una localitat situada al Baix Empordà (entre Begur i Pals) que té tan sols 285 habitants.

Regencós (Font: Marc79)
Els punts d'interès del poble són construccions antigues com l'església de Sant Vicenç (de la qual destaca el seu campanar per sobre de la ciquantena d'edificis de la ciutat) i diverses masies d'una època posterior. Els seus carrers són empedrats i estrets, també antics però molt bonics.

Església de Sant Vicenç (Font: Araceli Merino)
Primera pedra de Sant Vicenç (Font: Marc79)
De la seva muralla ja no es conserva la totalitat, ja que està, en part, derruida, però es pot seguir el seu perímetre i observar alguna de les torres que s'utilitzaven.

(Font: Marc79)
Pel que fa al seu territori, és un indret molt natural i planer, ple de conreus, pinedes i atravessat per algunes rieres. Tot i així, a causa dels incendis forestals, l'explotació del bosc no ha prosperat.

Els seus sectors principals són l'agricultura, la ramaderia i la producció de rajoles i teules. A més, el fet d'estar tan a prop de municipis com Begur, Pals i Palafrugell ha causat una gran afluència turística als seus hotels i masies.

L'hotel del Teatre, situat a la Plaça Major de la vila, és el més modern i luxós, i és visitat per moltes persones durant l'any. Disposa d'una piscina ideal per anar a descansar gràcies a ser, també, un poble molt tranquil.

Carrer Cases Noves (Font: Marc79)
La Festa Major de Regencós se celebra el 22 de gener, per la festivitat de Sant Vicenç, i es realitzen activitats com obres de teatre, berenars populars, concerts o partits de futbol.

Aquest municipi és perfecte per fer una volta una tarda de tardor com les d'ara, no us el perdeu!
Gràcies per llegir-nos i fins demà!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada