Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

10/26/2016

Santa Cristina d'Aro

Hola!
Com va el dimecres? Ja queda menys pel cap de setmana!

Avui un altre poble del Baix Empordà, SANTA CRISTINA D'ARO, de 5.089 habitants. El municipi compta amb els nuclis urbans de Romanyà de la Selva, Solius i Bell-lloc, entre d'altres. 

Al nucli de Santa Cristina és un lloc petit però amb tota mena de serveis (supermercats, gasolinera, bars i restaurants...). Aquí trobem la Parròquia de Santa Cristina d'Aro.

Església de Santa Cristina (Font: Josep Maria Viñolas Esteva)

Un lloc d'interès per a totes les edats és la Casa Màgica de Xevi, una casa antiga que conté un museu on s'exposen tota mena d'objectes i curiositats relacionades amb la màgia de la mà del mag Xevi. 

Casa màgica de l'il·lusionista Xevi (Font: Miquelnog)

Pel que fa a Romanyà, és un lloc de gran importància arqueològica, ja que és on s'ubica el dolmen de la Cova d'en Daina. Per la zona, també s'hi han trobat restes de fletxes, d'ossos, dents, ceràmica, etc. 
El dolmen, rodejat d'un conjunt de pedres de granit col·locades en cercle, és de grans dimensions i, el jaciment en general està declarat Monument Nacional i Patrimoni Històric d'Espanya.

Cova d'en Daina (Font: Mutari)
D'altra banda, a Solius es troba el monestir de Santa Maria de Solius, un lloc conegut pel servei d'encuadernació artística de llibres, amb la qual proveeix l'edifici. També hi ha l'esglèsia de Santa Agnès de Solius, que forma part de l'Inventari de Patrimoni Arquitectònic de Catalunya. 
L'entitat de Solius és un entorn natural i ideal per a excursions de senderisme i escalada.

Les platges que pertanyen a Santa Cristina es troben a prop de Sant Feliu de Guíxols, anant direcció a Tossa de Mar. Aquestes són la platja Vallpresona, la de Canyet, la famosa Cala del Senyor Ramon i la Cala de Canyerets.  

Cala Canyet (Font: flickr.com/utopiaecologica)
Els cristinencs celebren diferents festes durant l'any, com la Diada de Catalunya (es realitzen concerts a la plaça), la Festa Major de Romanyà (al setembre), la Festa Major de Santa Cristina (del 21 al 25 de juliol) o el Carnaval (amb una rua de carrosses i l'enterrament de la sardina, entre d'altres activitats). 

Carrossa al Carnaval de Santa Cristina (Font: Poblejant)

Fins aquí l'entrada d'avui! Santa Cristina és una localitat molt tranquil·la però, a la vegada té molta vida. Segur que us agrada! 
Fins demà. 


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada