Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

10/28/2016

Caldes de Malavella

Bona tarda!

Per fi és divendres i, a més comencen les Fires de Sant Narcís a Girona!

Avui parlarem d'un poble anomenat CALDES DE MALAVELLA, de la comarca de La Selva. El seu principal tret característic són les aigües termes, per les quals acudia la gent en l'antiguitat a gaudir de l'oci i de la salut.

Estació de tren de Caldes de Malavella (Font: Luis Zamora)

D'altra banda, d'èpoques antigues també es conserven el Castell de Caldes (mig derruit a sobre del Puig de Sant Grau), el Castell de Malavella (actualment en runes), l'ermita de Sant Maurici.

Castell de Caldes (Font: Cherubino)

Gràcies a l'existència dels seus manantials, el municipi ha esdevingut, des de fa dos segles, villa balnearia. Aquest fet va fer augmentar la població i l'activitat econòmica, a més d'atraure a un públic de classe social alta.

Si vas a Caldes a passar un temps agradable i relaxant, no et pots perdre el Balneari Vichy Catalan, dels més grans de Catalunya, amb una decoració modernista.

Balneari Vichy Catalan (Font: Till F. Teenck)

Un lloc d'interès són les Termes Romanes, que són les restes de l'activitat romana del municipi anomenat Aquae Calidade i són considerades monument d'interès nacional. També trobem la Font de la Mina, de la qual raja l'aigua a 60 ºC.

A més, també podem trobar un jaciment arqueològic anomenat el Camp dels Ninots, situat en un gran cràter. Aquí s'han arribat a trobar gran quantitat de restes històriques en bon estat i, per aquest motiu, és un dels més importants d'Espanya.

Les festivitats del poble són la Festa Major, que té lloc el primer cap de setmana d'agost, i la Fira de l'Aigua, a l'octubre.

Caldes és una localitat caracteritzada pels seus edificis i cases d'estil modernista, que doten de bellesa el seu entorn. És un lloc tranquil, on el turisme es basa en un descans de qualitat.

Bé, això és tot avui, fins la setmana que ve!
Que passeu tots unes molt bones Fires de Sant Narcís!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada