Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

12/14/2016

Tortosa

Avui us portem a TORTOSA, la capital del Baix Ebre i municipi compost per les entitats locals de Jesús, Bítem, Vinallop, Campredó i els Reguers.

És un poble molt poblat, amb quasi 34.000 habitants que es dediquen, en la seva majoria al sector serveis i de comerç, encara que també a l'agrícola.

Pel que fa al seu clima, Tortosa gaudeix d'un tipus mediterrani, amb hiverns suaus i estius calorosos.

Tortosa
Tortosa (Font: Angela Llop)
El nucli urbà és una obra d'art, amb construccions i restes d'edificacions antigues que són d'alt interès històric. Els comerços en sí són construccions remodelades que evoquen a èpoques passades, i hi ha cafeteries que abans tenien la funció de banys àrabs.

Els llocs més interessants per visitar són:

- La Catedral de Santa Maria. Es tracta d'una basílica d'estil gòtic amb una façana de tipus barroc situada al centre de la vila a la vora del riu Ebre. La seva situació i les investigacions fan especular als estudiadors que molt a prop s'hi trobava el fòrum romà.
El seu interior la fa ser encara més majestuosa, amb pilars i capelles laterals de gran altura i d'un encant innegable. També compta amb un claustre d'arcs amb històries religioses tal·lades a la porta.

- Molt a prop de la Catedral i de cares al riu, el Palau Episcopal, també amb un estil gòtic.

Exterior Catedral Tortosa
Exterior de la Catedral de Santa Maria (Font: Ricardcugat)

Interior Catedral Tortosa
Interior de la Catedral de Santa Maria (Font: Josep Renalias)

- El Monument Commemoratiu de la Batalla de l'Ebre, situat al mig de l'Ebre que és patrimoni arquitectònic de Catalunya. És una base amb dos piràmides buides. Al cim de la punta més baixa hi ha la figura d'un soldat amb una estrella i, de la més alta, un àliga.

Monument Batalla Ebre
Monument Commemoratiu de la Batalla de l'Ebre (Font: Zarateman)

- El Castell de Sant Joan (o de la Suda), declarat bé cultural d'Interès Nacional, per la seva gran bellesa i pels elements únics que el formen. Contè l'únic cementiri àrab a cel obert de Catalunya, i un pou o suda (que li dóna el nom) que té 45 metres de profunditat.
La zona té restes de la muralla de l'època islàmica, encara que també va ser actiu durant la Reconquesta i altres períodes històrics destacats. Actualment, és el Parador de Turisme.

Castell Sant Joan o de la Suda
Castell de Sant Joan o de la Suda (Font: Manel Zaera)

- D'altra banda, un atractiu natural del municipi és el Parc Natural dels Ports de Tortosa-Beseit, un espai protegit que forma un entorn natural i muntanyós, ple de vegetació i animals. És ideal per a la pràctica d'esports com l'escalada o el ciclisme de muntanya.
També, contractant una excursió amb 4x4, es pot visitar el Mont Caro (la muntanya més alta de la serralada pre-litoral).

Pel que fa a les seves festes, trobem tres a destacar: l'ExpoEbre (una fira multisectorial que es realitza al barri de Remolins), la Festa del Renaixement (una festa d'Interès Nacional que se celebra al juliol en la qual la gent es vesteix d'època i emplena els carrers de música, artesania i espectacles) i la Festa Major (que es realitza la primera setmana de setembre amb dinars populars, focs artificials i concerts per a tots els públics).

Per acabar, hem de mencionar que Tortosa és el lloc natal de l'actor Pere Ponce, conegut pel seu paper d'Eugeni a la sèrie Merlí de TV3 i per altres sèries, pel·lícules i obres de teatre (El Ministerio del Tiempo, Cuéntame Cómo Pasó, etc).

Fins demà!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada