Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

12/02/2016

Fira de la Terrissa a la Galera


Bona tarda a tots!

Avui ja som divendres, i com acabar millor la setmana que parlant d'una de les moltes fires que es fan a pobles de Catalunya.

Avui, parlarem de la FIRA DE LA TERRISSA, que es celebra cada 1 de maig al poble de la Galera.

Una fira que aplega artesanats i ceramistes d'arreu de Catalunya i que ja ha passat la seva XXIII edició.

Els artesanats fan demostracions durant cada dia que dura l'esdeveniment i el públic pot participar en la creació de diferents peces artesanals.
(Font: Poblejant)

La ceràmica té una llarga història que va començar quan es va descobrir que la calor podia transformar el fang en un material inalterable, l'ús de la qual es va anar desenvolupant de manera diferent a cada cultura d'arreu del món. És per això que la Fira, pretén entre altres coses, acostar-nos al món de la ceràmica i que puguem descobrir les seves aplicacions segons el lloc del món on es pertanyi.

Un dels tallers, Enfanga't a la Fira, dóna l'oportunitat als assistents a crear la seva pròpia peça de fang i endur-se-la a casa.
(Font: Poblejant)

A part de les moltes paradetes amb les quals conta la fira, també trobem una varietat d'activitats i tallers que fan que el visitant gaudeixi encara més de la visita. Com per exemple se celebra el dia de la Comunitat, on cada any una comunitat autònoma exposa l'artesania típica del lloc. Igual que, cada any, hi ha la representació d'un país, per tal de descobrir la terrissa d'arreu del món.

A part, hi ha un concurs amb premis; el Premi Biennal de Ceràmica i Terrissa Vila de la Galera. Les obres guanyadores de la qual queden exposades la resta de l'any en el poble.

Esperem que us hagi agradat i que el pròxim 1 de maig no us perdeu la Fira de la Terrissa de la Galera.

Fins la setmana que ve!
BON CAP DE SETMANA A TOTS!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada