Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

12/01/2016

Pujalt

Bona tarda del primer dia de desembre!

Avui viatgem fins a PUJALT, un municipi de la comarca de l'Anoia, conformat per les entitats locals de Conill, Astor, Guàrdia Pilosa, Vilamajor i Pujalt. El seu nom provè de "Puig" i "Alt", ja que el poble es troba elevat en un turó. Té només 198 habitants.

Voltants de Pujalt
Voltants de Pujalt (Font: Isidre Blanc)
La seva altitud el fa gaudir d'unes meravelloses vistes de la naturalesa catalana, com els Pirineus o la plana d'Urgell.  Aquest fet també provoca boires i forts vents.

La majoria dels seus habitants es dediquen al sector primari, concretament a la ramaderia i agricultura, però alguns es desplacen a altres municipis per treballar en turisme.

L'edifici més destacable és l'església de Sant Andreu, que compta amb un campanar poligonal de gran altura.

Església Sant Andreu
Església Sant Andreu (Font: Araceli Merino)
Històricament, trobem un punt d'interès molt important, el Memorial de l'Exèrcit Popular: un museu basat en les restes de la Guerra Civil. Es poden veure testimonis de la guerra com l'antic Camp d'Entrenament de l'Exèrcit de la República, refugis, runes... Tot un homenatge a totes les persones que van patir aquell amarg moment de la nostra història.

Un element curiós de Pujalt és l'Observatori astronòmic, que funciona des de fa anys agafant dades de meteorologia. A més, es fan visites educatives i científiques, es realitzen cursets, observacions, etc.

L'entorn natural del poble és un indret ideal per duur a terme sortides en globus que encantaran a tota la família.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada