Xarxes socials i contacte

Xarxes socials i contacte:
            

11/15/2016

Torroella de Montgrí i l'Estartit

Bona tarda!
Avui parlem d'un altre poble empordanés de 11.338 habitants anomenat TORROELLA DE MONTGRÍ I L'ESTARTIT. Està format per dos nuclis de població: l'Estartit i Torroella de Montgrí.

Torroella de Montgrí
Torroella de Montgrí des del Castell del Mongrí (Font: Poblejant)
Pel que fa a la zona de Torroella, cal destacar el seu pont medieval i, sobretot, el Castell del Montgrí: un bé d'interès nacional situat a 315 metres d'altitud, al massís del Montgrí, que data entre els segles XIII i XIV. L'edificicació, amb grans murs i torres, és un dels principals punts d'interès del municipi, visitat per molts excursionistes de tots els nivells.

El massís del Montgrí separa l'Alt Empordà del Baix Empordà, i és molt curiós perquè, si s'observa des de lluny, la formació de turons sembla un bisbe estiral, del qual el castell n'és un anell.

Castell del Montgrí i vistes
Castell del Mongrí i les seves vistes (Font: Poblejant)

Castell del Montgrí des de davant
Castell del Montgrí des de davant (Font: Poblejant)
Massís del Montgrí
Massís del Montgrí (Font: Toniher)
El nucli urbà, format per quatre carrers, arriba fins a la Plaça de la Vila, que es considera el centre. Aquí trobem la capella de Sant Antoni, amb un rellotge i un campanar, inclosa a l'Inventari del Patrimoni Arquitectònic de Catalunya.

La festivitat de Sant Genís és la festa major de Torroella, que se celebra del 25 al 28 d'agost.

Plaça de la Vila a Torroella de Montgrí
Plaça de la Vila a Torroella de Montgrí, a la dreta la capella de Sant Antoni (Font: Rafael Martín Soto)

L'Estartit és la part costera de la localitat, banyat per la Costa Brava, on trobem unes vistes espectaculars de les Illes Medes, i és una gran font d'ingressos gràcies a la seva afluència turística.

Es realitzen excursions en embarcacions i de submarinisme a la zona de les Medes, que atrauen un gran nombre d'aficionats, curiosos i investigadors d'aquesta maravella. L'arxipèlag és una reserva marina que està format de set illetes amb una gran fauna i flora, que està declarat Zona Especialment Protegida per la Importància del Mediterrani.

Illes Medes
Arxipèlag de les Illes Medes (Font: Vincent van Zeijst)
La platja de l'Estartit és un terreny molt llarg amb sorra fina i la costa és molt poc profunda. La població s'hi troba al davant en blocs no gaire alts i compta amb nombrosos estacionaments gratuïts.
A més, entre l'Escala i l'Estartit trobem cales rocoses ideals per anar caminant i gaudir del seu paisatge com són la Cala Ferriol, la Cala Montgó i la Cala Pedrosa.

Badia de l'Estartit
Badia de l'Estartit (Font: Cnestartit)
Per passar uns dies a Torroella de Montgrí i a l'Estartit trobem una àmplia oferta d'hotels i càmpings, gràcies al seu caràcter turístic. També s'hi poden realitzar moltes activitats esportives i d'oci que agradaran a tota la família.

Esperem que us agradi aquest poble tant com a nosaltres! Fins demà!





Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada